SAL:n valtakunnallisessa ilmakiväärin sarjakilpailussa ammuttiin kuusi kilpailukierrosta ajanjaksolla joukukuu 2017 - toukokuu 2018. Kilpailun järjestäjänä toimi Nokian Seudun Ampujat.


Joukkuekilpailussa (IK 40 ls) suoritus koostui kolmen ampujan yhteistuloksesta kullakin kierroksella. Kilpailusarjoina olivat mestaruussarja ja seniorisarja. Joukkuekilpailuun osallistui yhteensä 15 joukkuetta.

Mestaruussarjan voittaja on Pieksämäen Seudun Ampujat ampujina Essi Heiskanen, Inka Havukainen ja Tea Sikanen. Toiseksi sijoittui Oulun Metsästys- ja Ampumaseura ja kolmanneksi Keski-Suomen Ampujat. Seniorisarjassa kultaa otti Säkylän Seudun Ampujat ampujina Martti Luhtajärvi, Jorma Röppänen, Matti Viljakainen ja Heikki Ranne sekä hopeaa Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura. Mitalijoukkueet palkitaan SAL:n juhlamitaleilla (4 mitalia/joukkue). 

 

Henkilökohtaiset sarjakilpailut käytiin lajeissa makuu 60 ls ja asento 3x20 ls. Osallistujia oli 11 makuu- ja 8 asentokilpailussa. Makuukilpailussa kullan otti Riku Halttu (OMAS), hopeaa Essi Heiskanen (PiekSA) ja pronssia Tea Sikanen (PiekSA). Asentokilpailun voittaja on Essi Heiskanen (PiekSA), toisena Riku Halttu (OMAS) ja kolmantena Matti Viljakainen (SäSA). Henkilökohtaisten sarjojen mitalistit palkitaan SAL:n juhlamitalilla - voittajille lisäksi pieni tavarapalkinto.

 

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille.